15 de feb. de 2012

Gastronomía de Brasil (alumnado)

 As influencias indíxenas, africanas e portuguesas fixeron da gastronomía de Brasil unha das máis ricas e variadas do mundo. A cociña de Brasil varia bastante dependendo da rexión, polo que cada zona posúe os seus propios pratos típicos.
A cociña brasileira é froito dunha mestura de diversos ingredientes europeos, indíxenas e africanos. Moitas das técnicas de preparación dos ingredientes máis usados son de orixe indíxena.Os portugueses fixeron adaptacións dos seus pratos típicos substituíndo os ingredientes que faltaban por aqueles locais máis doados de obter.


feijoada é o prato típico de Brasil.






   
                      


   

                                                                                                                                                                                                                                             
                                            MANDIOCA  
Os escravos traídos a Brasil engadiron á cociña elementos como o aceite ou o cuscús. A alimentación indíxena tiña como ingredientes a mandioca, en forma de fariña, ademais de froitas, peixes, caza, millo, pataca  pataca e legumes. Os escravos traídos a Brasil engadiron á cociña elementos como o aceite ou o cuscús. A alimentación indíxena tiña como ingredientes a mandioca, en forma de fariña, ademais de froitas, peixes, caza, millo, mes.
A maior carne que obteñen procede da caza abundante en antílopes, gacelas, búfalos, aves, hipopótamos e elefantes.
Criaban gando ovino, bovino e caprino.
Os alimentos pódense servir asados tostados ou cocidos e para sazonar tiñan especial aprecio pola pementa, pero tamén se utiliza aceite de palma para acompañar os alimentos.
Entre os inmigrantes chegados a Brasil durante  o século XIX ata principios do século XX encóntranse alemáns, italianos, españois. Os que máis productos que trouxeron do seu país foi Alemania que introduciron o consumo dalgúns xéneros de salchichas, mortadela, ou touciño e os italianos que intentaron introducir a pizza, ravioli, macaróns...aunque outras cousas que introduciron os xeados de sobremesa, o gusto polo queixo, e doces e froitas. Pero tamén se tuveron que adaptarse e substituíron moitos dos ingredientes da súa terra natal por materiais autóctonos.
A alimentación de cada día dos brasileiros realízase en tres partes:
- Almorzo, non pode faltar  o café con leite, pan, froitas, birlos e doces.
- No xantar: feixóns con arroz, este alimento é básico e ás veces moi identificado co pobo de Brasil, os macarróns, carne, algunha ensalada e pure de pataca.
 - Na cea sérvense sopas e tamén diversas comidas rexionaisA cervexa comezou a ser bebida a finais do século XVIII e na actualidade é unha das bebidas alcohólicas máis comúns.
As bebidas destiladas foron traídas polos portugueses e fabricadas en Brasil como a aguardiente. O viño  é tamén moi consumido, algunhas veces mesturado con auga e azucre, é coñecida a sangría.


Ningún comentario:

Publicar un comentario