15 de feb. de 2012

Gastronomía de Colombia (Adrián Castro e Sheila Bouzas)


Da fauna e flora de Colombia, xorde unha gran variedade de diversos alimentos. Os pratos varían segundo a preparación e os ingredientes por rexión e incorporan na súa gastronomía aspectos das  culturas española, mestiza e afro.
Os ingredientes mais comúns na preparación son:  cereais como o arroz e o millo, tubérculos como a papa e a iuca, varias leguminosas (feixóns), carnes como a vacina, galiña, porco, cabra e outros animais silvestres, pescados, mariscos…
E tamén importante a variedade de froitas tropicais como o mango, a bananeira, a papaia, a goiaba, o lulo e a maracuxá.
Colombia non ten un prato nacional específico, aínda que son moi recoñecidos o sancocho e a arepa nas súas distintas variantes.

Os 20 produtos máis abundantes son:
1-   Carne de vaca.
2-   Cana de azucre.
3-     Carne de polo.
4-   Plátanos.
5-     Té.
6-     Arroz en casca.
7-     Ovos de galiña.
8-     Patacas.
9-     Plátanos pequenos.
10- Millo, trigo.
11-  Mandioca.
12-  Froita tropical.
14- Carne de porco.
15- Tomates.
16- Cebolas secas.
17- Piñas.
19- Leite.
20- Tabaco.

arepa

 
sancocho


Por Adrián Castro e Sheila Bouzas

Ningún comentario:

Publicar un comentario